Informació  - VII MARXA DE RESISTÈNCIA LA MOLA   SANTA

Informació - VII MARXA DE RESISTÈNCIA LA MOLA SANTA


La marxa anomenada “la Mola-Santa”, com el seu nom indica, és una marxa o caminada de mitjà recorregut de resistència que transcorre per una part del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac “La Mola”, i passa pels termes municipals de Caldes de Montbui, Sentmenat i la població que regenta la nostra entitat, Sta. Perpètua de Mogoda.

El circuit català de caminades de resistència és una activitat no competitiva adscrita a l’àrea d’excursionisme de la FEEC, que es troba inclosa en el calendari de caminades oficials de la FEEC i que agrupa un conjunt de caminades en les qual preval l’estímul de superació personal, la germanor i la solidaritat entre els participants.

Enguany realitzarem ja la setena edició d'aquesta marxa.

En aquesta ocasió, i com a novetat, realitzarem una doble opció de la caminada:
  • un recorregut llarg de prop de 50 quilòmetres que s’iniciarà al Coll d’Estenalles, per a les persones més agosarades. (puntuable al CCCR22)
  • i un recorregut curt de prop de 36 quilòmetres, que començarà a l’ermita de Les Arenes, per a les persones que es vulguin iniciar en la resistència
És per això que ens agradaria que hi formés part el màxim de persones possible dins de la limitació que tenim establerta: 220 persones per al recorregut llarg i 110 persones per al recorregut curt, que l’organització es reserva el dret a poder modificar.

El recorregut principal, la marxa llarga, transcorre per llocs tan emblemàtics com són el monestir de Sant Llorenç de Munt, el pic del Vent -tots dos cims del repte de “100 cims” de la FEEC-, i ermites que varen servir de resguard durant les guerres dels Carlins, com la de Sant Jaume de Vallverd. Un dels avituallaments també es troba situat a l’ermita de les Arenes. En el transcurs del recorregut, els participants, a part de poder gaudir d'una reserva natural tant important com és aquesta i de les meravelloses vistes que ofereix del Vallès i comarques veïnes, podran conèixer llocs inhòspits i força desconeguts.

Com que estem davant d'un caminada de mitjà recorregut, i aquesta transcorre per diferents desnivells i terrenys de característiques molt variades, per poder realitzar-la cal tenir un mínim de coneixement en muntanyisme i un fons físic que s'adeqüi a les exigències del recorregut. Tot i això, convidem a gaudir del recorregut a tot aquell excursionista que li agradi conèixer i gaudir de la natura i se'n senti preparat.

Per fer més amena i factible la marxa per als participants, des de l'organització muntarem diferents punts de control de pas i avituallaments, on podran hidratar-se i recuperar forces com, per exemple, un bon entrepà, fruita, i d’altres sorpreses que l’organització no vol desvetllar. La seva ubicació està col·locada de forma estratègica perquè, alhora, puguin servir de punt d'abandonament i/o suport, si algun participant així ho requereix. A la zona d'arribada, es muntarà una botifarrada amb beguda fresca per tal que les persones participants puguin recuperar-se, segur, de l'esforç realitzat.

Per a més informació podeu visitar la pàgina web del CESP o contactar amb els organitzadors a l'adreça electrónica cesantaperpetua@gmail.com o al telèfon 645 234 013.