Informació  - ESTADES HIVERNALS  PER A JOVES 2023

Informació - ESTADES HIVERNALS PER A JOVES 2023

Obertes les inscripcions a les últimes estades de l’any destinades per socis i sòcies d’entitats excursionistes amb llicència federativa entre 14 i 17 anys a la Cerdanya, al refugi Estanys de la Pera.

En aquestes estades d'alpinisme, els participants podran conèixer el material específic i la seva utilització més adequada, nivologia, encordaments per afrontar activitats de moderada dificultat, maniobres a la neu, en roca i diferents tallers d'encordament, contrucció d'iglús, moniobres de fortuna o reunions.

Per poder participar en aquestes estades, és necessari un mínim d’experiència en alpinisme (estival i hivernal) i escalada en roca, així com una bona condició física i disposar del material individual necessari.

El màxim de places són 12 i no es realitzaran si no s’arriba als 8 inscrits. Les places s’assignaran per ordre de recepció de la documentació. I si hi hagués més sol·licituds que places, tindrien preferència aquells esportistes que no haguessin participat anteriorment en les estades de la mateixa especialitat en primer terme i en altres estades en segon.

Els joves interessats a participar-hi hauran d’entregar la sol·licitud d’inscripció, el currículum esportiu i la documentació adjunta que es requereix per correu electrònic a estades@feec.cat.

La taxa d’inscripció serà 287€ i cobrirà les despeses d’allotjament i les dietes. Els desplaçaments fins al lloc de trobada i el de tornada aniran a càrrec de cada participant.

La setmana anterior es farà una sessió de presentació de les estades a la seu social de la FEEC o per videoconferencia. Serà un moment de trobada entre els joves i els tècnics acompanyants, en el qual es detallarà el programa definitiu de les activitats que es realitzaran i es parlarà de l’organització logística, el material i altres temes d’interès relacionats.

L’objectiu principal es generar dinàmiques de grup i convivència enfocades a la muntanya i a un tipus d’activitat concreta que és l’alpinisme. Introduint els conceptes bàsics de seguretat hivernal i els mètodes de progressió més adequats a cada terreny, així com conèixer els mètodes d’assegurament en terreny nivós i l’autoprotecció en roca.

 

PROGRAMA

DESEMBRE

  • 27, 28, 29 i 30  Sortides teòriques/pràctiques.

 

DIRECTOR: Adrià Chueca

L’equip docent està format per tècnics esportius i membres de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM).